Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor kozijnen van Hollandse Poort kiezen?

U kan er bij ons voor 100 procent vanuit gaan dat wij alleen werken met de modernste technieken in ons eigen hi-tech geautomatiseerd productiepark. Als klant bent u altijd welkom om een kijkje te nemen in onze fabriek. Onze technische collega’s hebben aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van kunststof kozijnen. Daarnaast hebben wij monteurs die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van kunststof kozijnen alsmede de zaken eromheen. Dankzij hen worden uw kunststof kozijnen perfect gemonteerd zodat u er jarenlang plezier van heeft. De adviseurs die bij u langs komen vallen onder Hollandse Poort B.V. Ze beantwoorden al uw vragen omtrent kunststof kozijnen en het plaatsen ervan. Onderling werken wij continu samen om uw woning beter te maken door kunststof kozijnen, waarbij uw tevredenheid over onze producten, kwaliteit en prijs voorop staat.

Hoeveel kan ik besparen dankzij HR++ glas?

U kunt tot wel 25% op uw stookkosten besparen dankzij nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing met een U-waarde van 1.1. Het is een investering die u al snel terug verdient doordat u minder hoeft te stoken. Daarnaast leveren wij ook Tripple glas HR+++ met een U-waarde van 0.7

Draaien kunststof kozijnen naar buiten toe?

In principe draaien alle kunststof kozijnen naar binnen toe. Uitzonderingen zijn kunststof achterdeuren, schuurdeuren en speciaal naar buiten draaiende ramen.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Als u het regelmatig schoonmaakt zien uw kozijnen er altijd perfect uit. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter. In het materiaal zitten luchtkamers die ervoor zorgen dat de kou van buiten niet naar binnen trekt.

Waarvan zijn kunststof kozijnen gemaakt?

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (polyvinychloride). Dit is een goedkoop en makkelijk te bewerken materiaal dat vaak wordt toegepast als vervanger van hout en zelfs beton. PVC ontstaat door het samenvoegen van koolwaterstoffen. Het eindresultaat zijn kleine korrels of poeder waar vervolgens kunststof kozijnen van worden gemaakt. Vaak wordt gedacht dat PVC slecht voor het milieu is maar sinds 2006 zijn er strengere regels omtrent het bewerken van PVC. Er worden sindsdien organische en op tin gebaseerde stoffen gebruikt om PVC te maken, terwijl er voorheen loodhoudende stoffen werden gebruikt.

Wie komen de kunststof kozijnen plaatsen?

Hollandse Poort heeft meerdere eigen montageteams in dienst. Deze monteurs zullen de montage bij u verzorgen. In kleine uitzondering en in verband met drukte worden er soms partner montageteams ingehuurd. Onze monteurs hebben al vele jaren ervaring en vele plaatsingen verzorgd door heel Nederland.

Hoe lang duurt de montage?

Meestal worden er op een dag 2 tot 3 kunststof kozijnen gemonteerd en afgewerkt. Deze hoeveelheid hangt af van de grootte van de elementen. Als onze technisch specialist bij u komt inmeten kan hij een inschatting maken van de duur van de werkzaamheden bij u thuis.