Schüco

U KIEST VOOR GEMAK EN VEILIGHEID

U kiest voor een traditioneel vormgegeven woning of een strak modern ontwerp. Waar uw persoonlijke voorkeur ook naar uit gaat, er is altijd een oplossing die perfect past bij de architectuur van uw woning. Schüco kozijnen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, design, comfort en veiligheid.

Het succes van Schüco is toe te schrijven aan innovatie, partnerschap, uitmuntendheid en verantwoordelijkheid. Als technologisch marktleider voor de gehele bekleding van een gebouw staat Schüco voor voortdurende innovatie. Tegelijkertijd is het bedrijf wereldwijd een bevoegde partner voor investeerders, architecten en constructeurs. Schüco bereikt uitmuntendheid onder de koepel van een sterk merk door gecertificeerde kwaliteit en uitstekend ontwerp. Dankzij duurzame producten bespaart Schüco hulpbronnen uit en neemt zo verantwoordelijkheid op voor mens en natuur.

KUNSTSTOF

Voorwaarde voor de wereld van morgen zijn materialen die aan de allerhoogste eisen kunnen voldoen. PVC is een dergelijk materiaal en het wordt dankzij zijn positieve eigenschappen steeds meer ingezet voor de productie van raam- en deurelementen. Zo bieden kunststofprofielen goede isolatie-eigenschappen en dragen zodoende bij tot een positieve energiebalans van gebouwen. Bovendien hebben ze een lange levensduur. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de uitstekende weersbestendigheid van PVC. Met een uitstekende ontwerpveelzijdigheid bieden ramen- en deurelementen van PVC grote vormgevingsmogelijkheden. De planning van toekomstgerichte gebouwen is zodoende gewaarborgd. Een van de belangrijkste eigenschappen van raamprofielen van PVC zijn hun zeer goede recycleerbaarheid. Ze kunnen zodoende zonder problemen in hun bestanddelen gedemonteerd en opnieuw gebruikt worden. Wie plant en bouwt met raam- en deurelementen van kunststof draagt bij tot een hoge duurzaamheid.

 

MILIEUVRIENDELIJKE SYSTEMEN EEN BIJDRAGE LEVEREN AAN DE DUURZAAMHEID

Schüco kunststof systemen zijn 100% recycleerbaar. De opname in het materiaalkringloopsysteem is zodoende eenvoudig. Bovendien ziet Schüco sinds 2010 af van loodstabilisators in de PVC. In de plaats worden producten zonder zware metalen op basis van calcium-zink-verbindingen gebruikt. Schüco kunststof systemen zijn dus loodvrij. Zodoende heeft Schüco nu al het doel bereikt van de vrijwillige zelfverplichting in de PV-sector, „Vinyl 2010“, om tegen 2015 loodhoudende stoffen te vervangen.

In het profielsysteem maakt Schüco gebruik van een gepatenteerde verbindingsconstructie. Deze beperkt warmtebruggen en maakt het profielsysteem tot een passiefhuisgecertificeerd raamsysteem met de beste thermische isolatie eigenschappen.

Het passiefhuisgeschikte raamsysteem Schüco Corona biedt dankzij zijn 6-kamertechnologie en de verhoogde bouwdiepte van 82 mm zeer goede thermische isolatie eigenschappen. Op die manier maakt dit systeem zonder ingewikkelde bijkomende uitrustingen de lage energie bouw van raam- en deurelementen mogelijk.

MILIEU & TOEKOMST

Met de uitspraak 360° duurzaamheid stelt Schüco zich de eis om hulpbronbesparende, economische en toekomstgerichte gebouwen aan te bieden. Het is de bedoeling ergonomische en gezondheidsbeschermende werk- en woonruimtes mogelijk te maken, het verbruik van energie te minimaliseren en de hulpbronnen te sparen. Dit geldt voor de volledige levenscyclus van een product: van de productie tot het gebruik tot de mogelijkheid van recyclage. Schüco houdt rekening met al deze aspecten. Mensen brengen het grootste deel van hun leven door in gebouwen. Daarom is het deste belangrijker dat gebouwentechnologieën voldoen aan de hoogste eisen wat betreft design, comfort en veiligheid. Tegelijkertijd kunnen gebouwen door de energie-efficiëntie een beslissende bijdrage leveren aan de reductie van CO2-emissie en op die manier aan het sparen van natuurlijke bronnen. Om het gebouw heen biedt Schüco systeemoplossingen die door hoge thermische isolatie en de geoptimaliseerde en automatische regeling van bedrijfstemperaturen en ventilatiecycli een reductie van de energievraag mogelijk maken.

                                                                               

Bovendien kan het gebouw dankzij het gebruik van geïntegreerde fotovoltaïek zelf energie opwekken en de klimaatbescherming ondersteunen, door het gebruik van fossiele brandstoffen en de overeenkomstige emissies te verlagen. Het samenspel van al deze elementen vormt gebouwen die de mens een hoog comfort bieden. Bij de productie van de Schüco systemen worden uitsluitend materialen gebruikt die duurzaamheid en recyclagemogelijkheid garanderen. Op die manier realiseert Schüco technologieën die de mens centraal plaatsen en in harmonie zijn met de natuur.

 

HET BESPARINGSPOTENTIEEL IS ENORM

Maak bij het isoleren van uw huis geen compromissen. Schüco kozijnen staan garant voor de hoogste energiezuinigheid. Zo zorgt u voor aanzienlijk lagere stookkosten. Daarnaast kunt u besparen door een efficiënte ventilatie. Ook hiervoor heeft Schüco een geschikte oplossing.

MAXIMALE THERMISCHE ISOLATIE

Met Uf-waarden van 0,8 tot 1,6 W/(m2K) bereiken Schüco kozijnen een maximale thermische isolatie. Deze maximale waarden zijn bijvoorbeeld haalbaar bij kunststof kozijnen door een grotere isolatiezone met isolatiebrug met schuimsamenstelling, een geoptimaliseerde middenafdichting en een nieuw principe van thermische isolatie in de glasponning.

U KUNT HET VOLGENDE BESPAREN

Voor een eengezinswoning met 143,8 m2 gebruiksoppervlak en een raamoppervlak van 26,4 m2, bouwjaar ongeveer 1980, komt dit in geval van een Schüco AWS 90.SI+ neer op een besparing van 51kWh/(m2a) resp. 730 l stookolie per jaar. Door 730 l minder stookolie te verbranden, komt er jaarlijks 2 ton minder CO2 in de atmosfeer terecht (dit komt overeen met ongeveer 10.000 autokilometers of een CO2-volume van 1.250 m3).